Aplikacija RZS Kviz

 

Aplikacija RZS Kviz je namenjena pripravi na ribiški izpit za ribiče začetnike, pa tudi osvežitvi znanja za bolj izkušene člane ribiških družin. Vsebuje seznam vseh vrst rib, ki živijo v slovenskih vodah, kar je zanimivo tudi za splošno javnost.

Kviz je sestavljen iz 15 vprašanj, ki se stopnjujejo po zahtevnosti. Uporabnik pridobiva točke s pravilnimi odgovori in s časom, ki ga porabi za posamezni odgovor. Zahtevnejša vprašanja prinašajo več točk. Čim manj časa porabi uporabnik za pravilni odgovor, tem več točk pridobi. Uporabnik že med kvizom vidi, na katera vprašanja je odgovoril pravilno in na katera ne. Ko zaključi kviz, mu aplikacija ponudi možnost prijave svojega rezultata na oglasno desko, kjer lahko svoj dosežek primerja z drugimi.

Posebnost aplikacije RZS Kviz je v tem, da lahko vsak uporabnik reševanje kviza ponavlja, dokler ni zadovoljen s svojim rezultatom, obenem pa vsakič dobi drug nabor vprašanj. Takšno delovanje omogoča sistem, ki izmed mnogih vprašanj, ki jih kviz vsebuje, vedno izbira naključno. Za dodatno zahtevnost kviza poskrbi dejstvo, da se pri istem vprašanju pomeša tudi vrstni red odgovorov. S tem zagotovimo, da ima uporabnik občutek, da vedno znova rešuje kviz z drugačnimi vprašanji. Želja po čim višjem rezultatu pa uporabnike spodbuja k vnovičnemu reševanju kviza. S tem skozi igro pridobivajo znanje, ki ga bodo potrebovali na ribiškem izpitu.

Aplikacija je na voljo kot mobilna aplikacija za operacijske sisteme Android in iOS ter kot spletna aplikacija, ki teče preko brskalnika na osebnem računalniku.

 

 

 

Ribiška zveza Slovenije, Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
© Vse pravice pridržane 2011 | produkcija: sinusiks