Dec 3, 2012

Publikacije RZS po posebno ugodnih cenah

Spoštovani ribiči,

želeli bi vas opozoriti na nekaj publikacij, plakatov in drugih artiklov, ki jih je založila Ribiška zveza Slovenije in vam jih ponuditi po posebnih, ugodnih cenah.

Knjiga Slovensko sladkovodno ribištvo in ribiči skozi čas

Slovenski ribiči smo praznovanje 130-letnice organiziranega ribištva na Slovenskem zaokrožili s knjigo, ki predstavlja zgodovino ribištva pri nas. Njena avtorica je dr. Romana Širnik Erhatič, največja poznavalka tega področja pri nas. Skozi vrsto let njenega neutrudnega zbiranja in proučevanja dokumentov je nastala knjiga Slovensko sladkovodno ribištvo in ribiči skozi čas. Za ribiče in vse, ki so z ribištvom kakor koli povezani,  je neprecenljiva pridobitev in vrednost, saj je v njej prvič doslej pregledno in sistematično zbrana zgodovina slovenskega sladkovodnega ribištva. Cena za člane RD je 15,00 evrov, za nečlane 20 evrov.

Na zalogi imamo še nekaj knjižnih izdaj iz prejšnjih let:

knjiga Ribičija ta naša, v kateri so zbrane ribiške zgodbe, ki jih je zbral, uredil in ilustriral dr. Tomo Korošec, cena 8,50  evra za izvod;

knjiga Podust, avtorjev Dušana Bravničarja, Boruta Eltrina, Mateja Luštka, Branka Novaka in Staneta Omerzuja, cena 4,00  evre za izvod.

V slovenščino je prevedena

brošura Od izvira do morja, ki jo je izdala Evropska ribiška aliansa, prevedel pa dr. Miha Janc. Namenjena je predvsem mladim ribičem. Cena izvoda brošure je 5,00  evrov za izvod.

Na zalogi imamo še

igrico za mlade ribiče Spoznavajmo slovenske ribe cena 6,00 evrov.

Na voljo sta tudi dva plakata:

Sladkovodne ribolovne vrste rib v Sloveniji cena 5,00  evrov in

Ogrožene ribje vrste v Sloveniji  cena 3,76 evra.

Za vse informacije in naročila se obrnite na strokovno službo RZS (Marinka Gradišek, e-pošta: tajnistvo.rzs@ribiska-zveza.si, telefon: 01 256 12 94).

Lep pozdrav in DOBER PRIJEM!

Ribiška zveza Slovenije, Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
© Vse pravice pridržane 2011 | produkcija: sinusiks