Mar 10, 2023

RAZGLASITEV REZULTATOV ZA NAJUSPEŠNEJŠO RD PRI PRIDOBIVANJU MLADIH RIBIČEV V LETU 2022

Spoštovana vodstva RD in ZRD, mentorji mladih ribičev,

 

Glede na razpis natečaja za najuspešnejšo ribiško družino pri pridobivanju mladih ribičev v katerem smo iskali pet ribiških družin z največjim odstotkom mladih ribičev glede na celotno članstvo v posamezni RD, vam sporočamo rezultate tokratnega natečaja :

1.            RD Postojna         41,79 %

2.            RD Sora                 30,38 %

3.            RD Cerknica        28,00 %

4.            RD Šempeter       24,10 %

5.            RD Renče             23,50 %

Rezultati so bili pridobljeni iz baze KLEN na datum 23. 12. 2022.  Predsednikom in mentorjem omenjenih RD, bomo nagrade podelili predvidoma na seji skupščine RZS, ki bo 30. marca 2023 v veliki dvorani ČZS Lukovica.

Splošno stanje mladih ribičev po RD je pozitivno. Od skupaj 12701 oseb, vpisanih v bazi KLEN na dan meritve , sta 1602 osebi  ali 12,63 % vseh ribičev pripadali mladinskim kategorijam članstva. Omeniti je potrebno tudi napore RD za pridobivanje novih mladih članov v svoje vrste; glede na statistične podatke so največji porast števila mladih zabeležile RD Bohinj, RD Slovenska Bistrica, RD Straža Sava, RD Maribor in RD Ribnica. Številčno so z mladinci najštevilneje zastopani v  RD Novo mesto, RD Murska Sobota, RD Šempeter, RD Lendava in RD Bistrica Domžale. A pomembno je znati mlade ribiče, ob vseh njihovih obveznostih, v ribištvu tudi zadržati. Konstantno število mladih je uspelo ohraniti RD Mura Paloma, RD Koper, RD Paka, RD Ruše in RD Jesenice.

V prilogi objavljamo celotno tabelo. Za prihodnje leto Komisija za delo z mladimi načrtuje ponovni razpis natečaja, s tem, da se bo tokrat preverjalo oziroma upoštevalo, kolikšen je bil najvišji prirastek mladih članov po posameznih RD, glede na bazično stanje v preteklem letu.

Obenem vas obveščamo, da ima komisija na razpolago darilne pakete za mlade ribiče, ki so prvenstveno namenjeni na novo pridobljenim mladim ribičem. Na zalogi je 247 kosov darilnih paketov namenjenih za lov rib s plovcem in 212 paketov za lov rib z umetno muho.  Skladno s sklepom komisije lahko vsaka RD letno zaprosi za tolikšno število paketov, kolikor so imeli oziroma pridobili novih mladih članov v lanskem letu z največ 20% dodatnih paketov. Vaše potrebe sporočite na elektronski naslov RZS. Glede na omejeno število, si komisija pridružuje pravico do odločitve o nižjem številu od zahtevanega oz. pripadajočega.

 

Lep pozdrav.

 

Aleš HORVAT                                                                                                         dr. Miroslav ŽABERL, l. r.

Predsednik komisije                                                                                                predsednik

za delo z mladimi                                                                                                     Ribiške zveze Slovenije


-          tabelarni prikaz lestvice vseh RD po odstotku mladih glede na skupno število članov  na dan 23. 12. 2022

 


Objavil: Strokovna služba RZS

Ribiška zveza Slovenije, Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
© Vse pravice pridržane 2011 | produkcija: sinusiks