Apr 23, 2021

Omejitve pri izvajanju športnih programov 26. 4. - 2. 5. 2021

Glede na hitre spremembe ukrepov zaradi COVID-19 v športu povzemamo aktualno elektronsko sporočilo Ministrstva za šolstvo in šport: 

Vlada RS je na 71. redni seji dne 21. 4. 2021 potrdila novi Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki predvideva dodatna sproščanja na področju športa. Novi Odlok  bo stopil v veljavo v ponedeljek, 26. 4. 2021.

Obenem je Vlada določila nova sproščanja začasnih omejitev tudi na drugih področjih, ki prav tako vplivajo na izvajanje športne dejavnosti.

Dodatna spuščanja so posledica prehoda Slovenije iz v "rdeče" v "oranžno" epidemiološko fazo.

Na Direktoratu za šport pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo pripravili pregledno razlago veljavnih ukrepov in na ta način olajšati njihovo razumevanje - Pregled in tolmačenje veljavnih ukrepov za obdobje 26. 4. – 2. 5. 2021 


Bistvene novosti novih omejevalnih ukrepov so:
1. Opravljene so omejitve pri izvajanju športne vadbe športnikov (treningov). Po novem se treningi lahko izvajajo kontaktno za vse starostne in kakovostne skupine športnikov brez izjem, ob upoštevanju priporočil NIJZ in panožnih protokolov.
2. Odlok po novem dovoljuje izvajanje vseh športnih tekmovanj, ki so del uradnih tekmovalnih sistemov ne glede na starostne kategorije športnikov in kakovostni nivo.
3. Športno rekreativno vadbo je še naprej dovoljeno izvajati individualno oziroma v skupinah do 10 oseb pri čemer minimalna medosebna razdalja med izvajanjem športne dejavnosti ni več določena.
4. Redno tedensko testiranje je doučeno tudi za udeležence programov strokovnih usposabljanj v športu.
5. Odlok širi nabor priznanih cepiv na predlog Ministrstva za zdravje. Po novem so priznana tudi cepiva Janssen-Cilag (Johnson in Johnson), Sputnik V (Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology ), CoronaVac (Sinovac Biotech) in COVID-19 Vaccine (Sinopharm).
6. Od danes, 23. 4. 2021, ni več omejitev pri prehajanju med statističnimi regijami.

Objavil: Strokovna služba RZS

Ribiška zveza Slovenije, Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
© Vse pravice pridržane 2011 | produkcija: sinusiks