Arhiv novic

Apr 9, 2014

Pomembno srečanje podpisnic »trajnostne listine«

Zapoge, 9. april 2014 Na sedežu Deželne banke Slovenije so se včeraj srečali predstavniki nevladnih organizacij, podpisnic Dogovora o sodelovanju na področju trajnostnega razvoja in pri skupnih prizadevanjih varovanja in ohranjanja biotske raznovrstnosti. Vsebina srečanja: • Analiza dosedanjega delovanja, stanja in perspektiv pogojev družbenega okolja z zornega kota posamezne podpisn
Mar 31, 2014

RIBIŠKI KVIZ – RAZGLASITEV REZULTATOV

S koncem februarja se je zaključila prva nagradna igra RZS spletne aplikacije Ribiški kviz . Veseli smo, da ste se ribiči v velikem številu odzvali pozivu k sodelovanju in da ste v kvizu prepoznali njegovo uporabnost pri krepitvi ribiškega znanja. Uporabniki, ki so uspeli zbrati največ točk tako s pravilnimi kot tudi hitrimi odgovori na vprašanja v kvizu, so: Osojnik F. Simšič
Mar 18, 2014

Nezavezujoče zbiranje ponudb za najem gostinskega dela ribiškega doma RD Šempeter

Ribiški dom se nahaja na lokaciji Preserje 9, Braslovče, 200 m od magistralne ceste iz smeri Šentruperta proti  Mozirju. V bližini doma se nahajajo ribolovni in gojitveni ribniki, prostori za piknik in rekreacijo. Najemnik bi lahko v najetem prostoru in na vrtu ribiškega doma  opravljal gostinsko dejavnost. Podrobnejši opis predmeta najema in pogojev je razviden tukaj
Dec 20, 2013

60 let Ribiške zveze Slovenije

Na skupščini 20. decembra1953 so se ribiška društva povezale v Zvezo ribiških društev Slovenije, ki predstavlja predhodnico današnje krovne organizacije slovenskih ribičev. V Ribiču letnik 1953 je zapisano: Ustanovljena je Zveza ribiških društev Slovenije V razvoju slovenskega športnega ribištva bo 22. december 1953 važen mejnik. tega dne so izvoljeni delegati vseh ribiš
Objavil: Igor Holy
Oct 29, 2013

Konferenca o vplivih urejanja vodotokov na vodne in obvodne ekosisteme ter gospodarjenje z vodami.

V petek, 8.11.2013 bo v hotelu Azur v Kranju od 9.00 ure dalje potekala konferenca, katere glavna tema so za slovenske ribiče vse bolj aktualni gradbeni posegi v vodotoke. RZS bo poleg drugih nevladnih organizacij in državnih organov na konferenci sodelovala s predavanjem o dosedanji praksi reševanja problematike posegov v vodotoke. Dodatne informacije o konferenci, prijavi in plačilu kotizac
Oct 2, 2013

»Igor Miličić - novi sekretar RZS«

Obveščamo vas, da je delo nastopil novi sekretar RZS Igor Miličić, ki ga je izborna komisija izbrala izmed trinajstih prijavljenih kandidatov. Igor Miličić je univerzitetni diplomirani zgodovinar in politolog - obramboslovec, ribič z izpitom od leta 1995, član RD Barje, kjer je med ostalim opravljal tudi naloge tajnika RD. Skladno s sklepom UO RZS ima nov sekretar določeno šestmesečn