Jan 16, 2022

OBVEZNO PROTIDOPINŠKO USPOSABLJANJE ZA RIBIČE TEKMOVALCE – DODATNO OBVESTILO IN POJASNILO

Spoštovana vodstva RD, predsedniki tekmovalnih sekcij,

podajamo vam dodatna pojasnila glede protidopinškega izobraževanja, ki ga  od vseh registriranih športnikov v državi in od nacionalnih panožnih športnih zvez, zahtevata tako Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez in SLOADO – slovenska protidopinška agencija.

Skladno z rezultati pogovorov z obema organizacija, ki ga je vodstvo RZS opravilo v mesecu decembru, je upravni odbor RZS na svoji zadnji seji s 15. 12. 2021 odločil, da:

- morajo vsi ribiški tekmovalci, ki so člani državnih reprezentanc in bodo nastopali na mednarodnih tekmovanjih v tujini, do 31. 12. 2021 opraviti izobraževanje in pridobiti certifikat na mednarodni in državni ravni.

- za vse tekmovalce, ki tekmujejo na tekmah državnega prvenstva v vseh ligah tekmovalnih panog, ki jih organizira Ribiška zveza Slovenije (LRP, LKO, LRM, kasting) se rok pridobivanja certifikata, ki pa ga je potrebno opraviti zgolj na državni ravni, podaljša na vključno 15. 1. 2022.

Tekmovalcem, ki tekmujejo zgolj na ribiških tekmovanjih na regijski ravni in lokalni ravni tekmovanj ali druženj v RD, omenjeno usposabljanje ni potrebno opraviti.  Opravljen certifikat tekmovalci pošljite na naslov info.rzs@ribiska-zveza.si.

Tekmovalce naprošamo, da si nudijo medsebojno pomoč v primerih, če posamezniki nimajo ustreznega računalniškega znanja za sodelovanje na on-line usposabljanju in reševanje testa.

 

Lep pozdrav.

 

Bojan JAVORNIK l.r.                                                                   dr. Miroslav ŽABERL,

Predsednik TK RZS                                                                      predsednik Ribiške zveze Slovenije

nacionalne panožne športne zveze za panogi 'Ribištvo – kasting' in 'Ribištvo–sladkovodni športni ribolov

Objavil: Strokovna služba RZS

Ribiška zveza Slovenije, Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
© Vse pravice pridržane 2011 | produkcija: sinusiks