Jul 22, 2021

Razpis mednarodne tekme za mlade ribiče v disciplini LRP za Pokal Alpe Jadran in Pokal glasila Ribič

POKAL ALPE – JADRAN, »jezero PRISTAVA«, 28.avgusta 2021

Tekmovanje je namenjeno mladim tekmovalcem v enotni kategoriji, starosti do 18 let.

Organizator tekmovanja je Zveza ribiških družina Maribor, tekmovanje bo na trasi jezera Pristava. Organizacijski odbor sestavljajo: Bojan JAVORNIK (tel.: +386 51 611 919 ali +386 41 699 582), Drago ORNIK (tel.: +386 51 351 452), ter Marjan GABER, tajnik Zveze ribiških družin Maribor (tel.: +386 51 418 200).

Zbor tekmovalcev je do 7. ure v gostišču »KNUPLEŽ«, Močna 10, 2231 Pernica, neposredno ob samem jezeru.

Jezero, kjer bo tekmovanje za mlade, je akumulacijsko jezero z enakomerno globino od 1,5 do maksimalno 2,5 m. Na traso je može dostop z avtomobilom po dostopni cesti.

V jezeru so zastopane naslednje vrste rib, primerne za tekmovanje: rdečeoka, zelenika, ploščič, krap, srebrni koreselj, rdečeperka, ameriški somič …

Prijava o sodelovanju:

Prijava mora dospeti na naslov Zveze ribiških družin Maribor najkasneje do ponedeljka, 23. avgusta 2021na naslov:

Zveza ribiških družin Maribor

Cesta XIV. divizije 54

SI 2000 Maribor

ali na elektronski naslov: zrd.maribor@gmail.com

Sestava sodelujočih ekip:

Tričlanske klubske ekipe so lahko kombinirane iz tekmovalk in tekmovalcev starih: nad 8 let do največ 18 let.(tekmovalci morajo biti samostojni !!!).

Za »Pokal Alpe – Jadran« tekmujejo vse prijavljene ekipe, za »Pokal glasila Ribič« pa ekipe iz ribiških družin Ribiške zveze Slovenije, Zvez ribiških družin, ribiških klubov, Zveze za športni ribolov na morju Slovenije in slovenskih zamejskih ribiških klubov.

Stroški udeležbe:

Za tričlansko tekmovalno ekipo je obvezno plačilo startnine v višini 20 € na tekmovalca (60 € na ekipo). Znesek startnine zajema: zajtrk, ribolovno dovolilnico, kosilo, spominsko majico ter strošek pokalov, odličij in praktičnih nagrad.

Znesek za vodjo in druge spremljevalce je 16 € na osebo. Vplačilo zajema: zajtrk, kosilo in spominsko majico.

Startnino in zneske za spremljevalce vplača vodja ekipe ob prihodu na prireditev.

Trening:

Ekipe, ki bodo poslale prijave do 23.8.2016, lahko opravijo trening na trasi v četrtek, 26.8., po predhodni najavi treninga. Trening v petek, 27.8., bo dovoljen s posebnim dovoljenjem samo za tiste ekipe, ki bodo po treningu prenočevale v Sloveniji. Na treningu ni dovoljena uporaba mrež za čuvanje rib.

Pred nameravanim treningom se mora vodja ekipe najaviti na eno od številk telefonov članov organizacijskega odbora ali pisno na E-naslovov zrd.maribor@gmail.com.

Terminski program - sobota, 28.8.2021:

07.00 – 08.30 ure:   prihod ekip in drugih udeležencev, prijava ekip, žrebanje sektorjev in startnih mest, zajtrk ter slovesna otvoritev,

ob 08.30 uri:             odhod na tekmovalno traso, vstop na tekmovalna mesta in priprava    na tekmo

9.50 – 10.00 ure:     krmljenje rib,

10.00 – 13.00 ure:   tekmovanje,

13.00 – 14.00 ure:   tehtanje ulova in izračun rezultatov,

ob 14.30 uri:             kosilo gostišče KNUPLEŽ

ob 16. uri:                  razglasitev rezultatov in podelitev priznanj in nagrad.

Tekma:

Tekma bo po določilih Pravilnika in Pravilih o športnem ribolovu RZS. Dovoljeno je krmljenje po pravilniku, dovoljene vabe pa koruza, rdeči ter kostni črv (»modn«).

Razglasitev zmagovalcev in podelitev priznanj najboljšim tekmovalcem:

Slovesna razglasitev rezultatov z podelitvijo priznanj in nagrad bo po kosilu.

Vsi udeleženci tekmovanja morajo upoštevati varnostne ukrepe za zajezitev širjenja okužb koronavirus (SARS-CoV-2) v R Sloveniji, veljavne v času treninga in tekmovanja. Ukrepi so objavljeni na spletni strani:

obrazec prijavnice