Oct 12, 2020

Izvajanje ribiških izpitov v trenutni situaciji COVID-19

Spoštovana vodstva RD in ZRD ,

zaradi zaostrovanja zdravstvenih razmer glede virusa COVID-19 in glede na sprejete državne ukrepe za zajezitev širjenja okužb, vam izdajamo sledeča priporočila glede izvajanja osnovnih  ribiških usposabljanj za kandidate za ribiški izpit.

Pri usposabljanju za opravljanje ribiških izpitov in pri izvajanju ribiških izpitov upoštevajte omejitve o številu dovoljenih oseb, o medsebojni razdalji in o obvezni uporabi zaščitnih sredstev. Številčni pogoj, ki ga je s sklepom sprejel UO RZS, da se sme usposabljanje in izpitni rok organizirati zgolj v primeru najmanj petnajstih kandidatov je zaradi novonastale situacije začasno preklican iz česar sledi, da lahko usposabljanje in izpite izvajate v manjših skupinah. Izvajalci usposabljanj in izpitov naj po možnosti zagotovijo razkužilna sredstva in rezervne zaščitne maske.

Trenutna zdravstvena situacija v državi je resna in verjamemo, da si noben ribič ne želi več ponovitve spomladanskih omejitev nam  najljubšega rekreativnega druženja. Iz tega razloga bodimo odgovorni, kot smo ribiči vedno bili in po svojih najboljših močeh pomagajmo zaustaviti COVID-19 in njegove negativne posledice na družbeno življenje nas vseh.

Priporočila veljajo do preklica oz. do morebiti sprejetih strožjih ukrepov.

Ostanite zdravi in dober prijem.

dr. Miroslav ŽABERL,

predsednik RZS