Dec 3, 2018

POVABILO K UDELEŽBI NA SKUPNEM NASTOPU NA SEJMIH V TUJINI V LETU 2019

Spoštovani predsednik,

Obveščamo vas, da v letu 2019 načrtujemo nastope na enem domačem sejmu ALPE ADRIA - Mednarodni sejem turizma, bo potekal od 30. januarja do 2. februarja v Ljubljani

in treh tujih ribiških sejmih:

• SA.NA.M.A., Mednarodni sejem muharjenja, Saint Etienne v Franciji od 23. do 24. februarja 2019

• PESCARE SHOW, Mednarodni sejem ribolova v Vicenzi v Italiji od 23. – 24. februarja 2019

• The London Flyfishing  Fair, Mednarodni sejem muharjenja v Londonu v Angliji od 22.-23. marca 2019

Na sejmu ALPE ADRIA bomo tako kot v zadnjih nekaj letih nastopili skupaj z Zvezo za športni ribolov na morju Slovenije in Zavodom za ribištvo Slovenije. Nastop na sejmu je za vse ribiške družine brezplačen.

Rok za prijavo je 21. december 2018. Prijave posredujte na Ribiško zvezo Slovenije.

Za vse dodatne informacije se obrnite na strokovno službo Ribiško zvezo Slovenije (e-naslov: info.rzs@ribiska-zveza.si, tel.: 256 12 94 ali Boruta Jeršeta (e-naslov: jerse.borut@gmail.com, tel.: 041 728 197).

Ribiška zveza Slovenije in Zavod za ribištvo Slovenije sta v preteklih letih, skupaj z Slovensko turistično organizacijo STO, Turizmom Ljubljana, ribiškimi družinami in zainteresiranimi turističnimi in gostinskimi podjetji,  uspešno pripravila nastope na več ribiških sejmih v tujini.

Na sejmu SA.NA.M.A. v Saint Etiennu smo se v zadnjih desetih letih zelo uspešno predstavili petkrat. V tem čas se je obisk francoskih muharjev v Sloveniji skoraj podvojil, zanimanje pa še vedno narašča. Zato smo se odločili, da sodelujemo na sejmu tudi v naslednjem letu.

PESCARE SHOW je največji italijanski sejem športnega ribolova, Italija pa za nas zelo zanimivo tržišče za predstavitev vseh vrst sladkovodnega ribolova. Na njem smo se skupno zelo uspešno predstavili že trikrat. Nastop na sejmu je bil zelo zanimiv za vse sodelujoče RD, tako za predstavitev turističnih možnosti muharjenja, kot lova krapov in plenilk, kot tudi ostale sodelujoče v skupnem nastopu. Zato smo se odločili, da na sejmu sodelujemo tudi v naslednjem letu.

V Angliji je veliko muharjev, za katere je Slovenija zelo zanimiva ribiška destinacija. Na sejmu The London Flyfishing Fair smo se letos predstavili prvič. Nastop  je bil uspešen, zanimanje za muharjenje pri nas je bilo veliko. Zato smo se odločili, da se bomo tudi prihodnje leto predstavili na njem. Z organizatorji sejma smo se dogovorili, da bomo na sejmu poleg možnosti muharjenja pri nas, ki bo v ospredju,  skupaj z STO in Turizmom Ljubljana predstavili tudi Slovenijo kot eno vodilnih zelenih turističnih destinacij Evrope.

Vse zainteresirane ribiške družine, ki se želijo na navedenih sejmih predstaviti, vabimo, da se nam pridružijo na skupnem razstavnem paviljonu. Kotizacija za udeležbo na posameznem sejmu je za RD 350 EUR + DDV. Znesek zajema:

–         možnost predstavitve promocijskih gradiv (prospekti, ceniki, promocijski filmi itd) na razstavnem paviljonu

–         vpis imena sodelujoče RD na pročelju razstavnega paviljona,

–         sodelovanje v vseh promotivnih aktivnostih, predvidenih v času sejma, na razstavnem paviljonu

–         udeležba z materiali in/ali gostinsko ponudbo v okviru vseh  ostalih promotivnih aktivnostih, predvidenih na sejmu.

Na razstavnem paviljonu lahko sodeluje tudi predstavnik vaše RD, vendar njegovi potni stroški, prenočišče in dnevnice niso zajeti v kotizaciji.

Rok za prijavo je 21. december 2018. Prijave posredujte na Zavod za ribištvo Slovenije, ki bo tehnično koordiniral oba nastopa, kopijo pa tudi na Ribiško zvezo Slovenije.

Za vse dodatne informacije se obrnite na tajništvo Zavoda za ribištvo Slovenije, gospo Renato Strelec (e-naslov: renata.strelec@zzrs.si , tel.: 01 244 34 00), na

Lep pozdrav!

Direktor Zavoda za ribištvo Slovenije:                   Predsednik Ribiške zveze Slovenije

Dejan Pehar                                                          dr. Miroslav Žaberl