PS
Jun 12, 2018

Praznovanje Dneva slovenskih ribičev 2018

string(145) "Smarty error: [in evaluated template line 7]: syntax error: unrecognized tag: "tn":"-U" (Smarty_Compiler.class.php, line 446)" string(117) "Smarty error: [in evaluated template line 7]: syntax error: unrecognized tag '' (Smarty_Compiler.class.php, line 590)"

To soboto bomo organizirani ribiči praznovali Dan slovenskih ribičev. Praznik, ki ga praznujemo od vključno leta 2014 naprej vsako tretjo soboto v mesecu juniju, je namenjen širši zainteresirani javnosti, da pobliže spozna delo ribiških družin. Pri tem praznikusmo se zavestno odločili, da ne izvajmo nek centralni dogodek, ampak da vsaka RD obeleži ta praznik po svojih zmožnostih. Največkrat je dogodek naravovarstveno (vlaganje domorodnih vsrt rib, čiščenje brežin) ali družabno obarvan (ribiška tekmovanja, družabna srečanja-veselice).

Letos smo dobili vabila sledečih RD in ZRD ki organizirajo dogodke v sklopu ribiškega praznika:

ZRD Maribor - kulinarično tekmovanje

RD Bistrica Domžale - pohod ob reki - dogodek je bil organiziran v sklopu občinskega praznika 9.6. 2018 

RD Ljutomer - vabilo

 

O ribiškem praznovanju si lahko ogledate tudi reportažo RTV Slovenija - oddaja Dobro jutro https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174545358 ( med 14.00 in 21.40 minuto).

Kot vsako leto pa tudi na RZS ob rzanovanju ribiškega praznika, izberemo eno domorodno ribjo vrsto, ki jo podrobneje predstavimo in izdamo spominsko poštno znamko z ribjim motivom in zloženko - letos smo se odločili, da predstavimo krapa, tako divjega kot tudi gojene oblike, ki so pri nas zelo pogoste (zloženka), na ta način želimo vse ljudi opomniti na potrebo po varovanju ribjega življa v naših vodah.

Objavil: mag. Igor Miličić, sekretar, Strokovna služba RZS

Ribiška zveza Slovenije, Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
© Vse pravice pridržane 2011 | produkcija: sinusiks