May 4, 2017

Razstava- domorodne vrste rib v reki Ljubljanici

»ZAVOD ZA RIBIŠTVO SLOVENIJE

DOMORODNE RIBOLOVNE VRSTE RIB V REKI LJUBLJANICI«

 

V imenu Zavoda za ribištvo Slovenije vas vljudno vabim na ogled razstave »Zavod za ribištvo Slovenije / Domorodne ribolovne vrste rib v reki Ljubljanici«, ki bo na ogled od 21. aprila do 6. junija 2017 na Krakovskem nasipu v Ljubljani.

 

»Slovenija je izrazito vodnata država, saj ima preko 9.000 hektarjev vodnih površin. Slovenske reke in jezera so izredno bogate z ribjim življem, saj v njih živi več kot 90 vrst rib, med njimi je tudi 33 trajno zaščitenih. Za športni oziroma rekreacijski ribolov, ki je v Sloveniji zelo razvit, je zanimivih okrog 30 vrst rib.

Slovenske vode so kljub negativnim vplivom še vedno razmeroma bogate z ribjim življem, pri čemer prevladujejo domorodne vrste. Žal pa se stanje v zadnjih letih slabša. Na Zavodu za ribištvo Slovenije se zavedamo izjemnega pomena domorodnih vrst rib, zato jim posvečamo posebno pozornost in si skupaj z ljubitelji narave stalno prizadevamo, da bi ohranili njihovo ugodno stanje. Prav zato smo se odločili pripraviti pričujočo razstavo, ki je namenjena predvsem predstavitvi domorodnih ribolovnih vrst rib v reki Ljubljanici. Obenem so v okviru razstave predstavljene tudi nekatere dejavnosti Zavoda za ribištvo Slovenije, za katere menimo, da so zanimive tudi širši javnosti.

Veseli bomo, če bodo obiskovalci s pomočjo naše razstave spoznali majhen a pomemben delček slovenskega naravnega bogastva.«

 

Prisrčno vabljeni!

 

Direktor ZZRS

Dejan Pehar

 

Objavil: mag. Igor Miličić

Ribiška zveza Slovenije, Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
© Vse pravice pridržane 2011 | produkcija: sinusiks