Oct 1, 2014

Pohvala organizatorja 9. otroškega bazarja komisiji RZS za delo z mladimi ribiči

Spoštovana g. dr. Miroslav Žaberl in g. Anton Kosi.

Pišem vama v povezavi s sodelovanjem na letošnjem Otroškem bazarju, sejmu za družine, ki se je odvijal 11. – 14. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Zahvaljujem se vam za vaše sodelovanje in doprinos k prireditvi ter vam čestitam za uspešen sejemski nastop.

Otroški bazar vsako leto obišče več kot 36.000 obiskovalcev iz vse Slovenije, ki so željni informacij, interaktivnih vsebin in raznolike ponudbe. Aktivnosti, ki se vsako leto odvijajo v okviru  razstavnega prostora Ministrstva za kmetijstvo in okolje, so za obiskovalce še posebej zanimive, saj ti dobijo priložnost, da se seznanijo s ponudbo ribiškega sektorja, da spoznajo slovensko ribištvo in se tako na zabaven način veliko novega naučijo.

Še posebej navdušeni pa so bili tokrat, saj so imeli priložnost aktivno sodelovati pri delavnici vezanja umetnih muh, ki sta jo vodila Martin in Marija Šircelj. Navdušeni so bili tako otroci, ki so se delavnic udeležili skupaj s starši, kot tisti, ki so prireditev obiskali v organiziranih skupinah skupaj z učitelji - v okviru vodenih ogledov. Pozitivni vtisi so se vrstili tudi po prireditvi, kar nas zelo veseli.

Zaradi izrednega navdušenja obiskovalcev in velikega povpraševanja po tovrstnih vsebinah, vas vabimo k sodelovanju tudi v prihodnjem letu, ko lahko – glede na izkušnje in letošnji odziv - svojo predstavitev le še nadgradite.

Prepričani smo, da je Otroški bazar odlična priložnost za vašo predstavitev in promocijo široki ciljni skupini, predvsem mladini in otrokom, ki se v okviru šolskih aktivnosti nimajo priložnosti srečati z omenjenimi vsebinami. Praktični prikazi v delavnicah in interaktivne vsebine otrokom omogočajo, da se na zabaven način veliko novega naučijo in da so lahko ustvarjalni tudi skupaj s svojimi starši. Čeprav gre za komercialno prireditev, ki na enem mestu ponuja raznoliko ponudbo in vsebine z različnih področij, je osveščanje prvotnega pomena – predvsem osveščanje o pomenu ohranjanja čistega okolja in skrbi za naravo, kar pa je tudi eno od poslanstev Ribiške zveze Slovenije.

Glede na to, da je podjetje Racoon že tretje leto zapored prejelo priznanje za izjemen sejemski nastop Ministrstva za kmetijstvo in okolje, oziroma njenega Sektorja za lovstvo in ribištvo, vam vsekakor priporočam, da se povežete z njimi, saj smo prepričani, da so bogate sejemske izkušnje, predvsem pa odlično poznavanje področja, na katerem delujejo in izreden občutek za delo z otroki in mladino, ključ do uspešne predstavitve na Otroškem bazarju. Za vso tehnično podporo in pomoč pri pripravi na sejem pa smo vam seveda na voljo tudi v podjetju Proevent (www.proevent.si), saj se, poleg organizacije prireditev, ukvarjamo tudi s sejemskim inženiringom.

Naša skupna naloga in skrb je, da ekološko osveščamo mlade rodove, na katerih svet ostaja. Veselimo se sodelovanja z vami tudi v prihodnjem letu.

Maja Plohl
Vodja projektov/Project Manager